En uniek mag men dit feit wel noemen als 8 van de 10 kinderen van een echte Hinthamse familie dit jaar even stil willen staan dat zij 50 jaar getrouwd zijn.
Toen Frans van Alebeek en Arnolda van Gerven op 28 augustus 1933 elkaar het ja-woord gaven wisten zij niet dat ze gingen zorgen voor een zeer bijzondere gebeurtenis, niet het krijgen van 5 jongens en 5 meisjes, dus 10 kinderen, want dat was in die tijd eigenlijk heel gewoon, maar het feit dat er 8 kinderen in 2019 konden zeggen dat ze het al 50 jaar hadden uitgehouden met hun partners, hetgeen tegenwoordig uniek genoemd mag worden.
Helaas zijn er 2 veel te vroeg overleden, de zeven maanden oude Johan in 1935 en Jo in 2009 na 47 jaar getrouwd te zijn geweest met Anny Kerkhof.

De gouden paren op volgorde van geboorte zijn:

Wil van Alebeek Ad van Gerven getrouwd juni 1962
Bep van Alebeek Piet Kievits getrouwd jan 1963
Jan van Alebeek Corrie van Hoek getrouwd nov 1965

Dien van Alebeek Harrie Marschalk getrouwd apr 1964
Francien van Alebeek Frans vd Doelen getrouwd apr 1966
Harry van Alebeek Truus vd Langenberg getrouwd mrt 1969
Ans van Alebeek Peter van Heel getrouwd mei 1969
Ben van Alebeek Annie Hubers getrouwd sept 1967

Om dit heugelijke feit, 8 gouden paren in een familie, niet ongemerkt voorbij te laten gaan hadden Harry en Truus de gouden bruiloft van Ans en Peter in mei j.l. aangegrepen om toch even stil te staan bij dit bijzondere moment.

Dat de onderlinge band nog steeds goed is in de familie blijkt wel uit het door Truus bijgehouden fotoarchief van de drukbezochte verjaardagen en bijzondere gebeurtenissen, o.a. de fietstochten en het Maliskampse familie-voetbaltoernooi waar kinderen en kleinkinderen aan deelnamen en de jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsreceptie vanaf 1985. De jaarlijkse familiedag werd na het overlijden van Jo in 2009 niet meer voortgezet.

Ook bij de gedachte dat vader/opa Frans de zorg van 9 kinderen op zich kreeg na het veel te vroeg overlijden van moeder/oma Arnolda op 47 jarige leeftijd in 1955, willen ze toch even stil blijven staan, net zoals het feit dat zus Bep vanaf haar 14e jaar het huishouden op zich heeft genomen.

Alle kinderen en verdere nakomelingen van Frans van Alebeek en Arnolda van Gerven hebben een heus genealogisch lijntje naar Karel de Grote. (Reactie van Martien Veekens)

Tekst Ted van der Loo Foto Karel Goossens