Tijdens een zeer drukbezochte buitengewone raadsvergadering op woensdag 5 juni j.l. is de heer drs. W.H.J.M. van der Loo (48) in Partycentrum “Spektakel” te Zwijndrecht, door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit beëdigd als burgemeester van de gemeente Zwijndrecht.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Evert Jan van de Mheen, noemt de nieuwe burgemeester een dienende leider die goed kan schakelen tussen diverse partijen en hij is lid van de CDA.

Na geboren te zijn in Rosmalen in 1971, als eerste kind van Henk en Helmi van der Loo – Timmermans, werd er op 14 juli 1980 verhuisd naar Hilvarenbeek en op dit moment is de nieuwe burgemeester woonachtig te Rotterdam, is getrouwd en vader van 4 kinderen.

De Rotterdammer was actief als zelfstandig adviseur en interim manager en heeft diverse leidinggevende functies bekleed bij Rabobank en ANB AMRO.
Ook vervuld hij bestuursfuncties bij onder meer het Watersnoodmuseum en Diergaarde Blijdorp.

De nieuwe burgemeester heeft geen achtergrond in het gemeentebestuur, “ Ik zag mijn opa van moeders kant, die burgemeester was in Harmelen en IJsselstein,
als mijn grote voorbeeld, vandaar dat ik bestuurskunde ben gaan studeren en nu is uiteindelijk mijn droom toch werkelijkheid geworden”,
aldus kersverse burgemeester Hein van der Loo.

Hij noemt Zwijndrecht een mooie gemeente met forse uitdagingen dat prachtig ligt aan het drierivierenpunt vlakbij Brabant waar hij zelf vandaan komt.

Ondergetekende was namens ROS Tvkrant bij de beëdiging van zijn neef aanwezig.

Tekst en foto’s Ted van der Loo