Traditie getrouw staat het Vaderdag weekend bij Redding Brigade Rosmalen in het teken van jeugdweekend Rosmalen, een weekend vol met sport en spel.
In het weekend van 15 en 16 juni namen 27 ploegen van de reddingsbrigades: Den Bosch, Oss, Geldrop, Eindhoven, Veghel en Rosmalen deel .
De ploegen bestaan uit 3 of 4 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar.

Het weekend begon op zaterdagmiddag met een vossenjacht in Maliskamp. Het avondspel was een “sokkenspel” waarbij de ploegen hun samenwerking, conditie, communicatie en oplossend vermogen getest werden.

Op zondag was dan moment suprême, waar alle reddingsvaardigheden in terugkomen.
De ongevallenwedstrijden: Hierbij wordt er een waterongeval gespeeld.
Dit jaar was het ongeval een moeder heeft een trailer afgekoppeld langs de waterplas, maar was vergeten om de handrem van de auto erop te zetten.
Hierdoor is de auto in het water gereden met het kind er nog in!

Alle jonge redders wisten hun getrainde vaardigheden goed in te zetten en te zorgen dat alle slachtoffers binnen de tijd (3 min. speeltijd) gered wist te worden.
Nadat de jury alle punten had opgeteld wisten kon de prijsuitreiking beginnen, Rosmalen heeft het erg goed gedaan met maar liefst 3 ploegen in de top 10.

De top 3:

1e plaats – Rosmalen 1

2e plaats – Rosmalen 2

3e plaats – Eindhoven 4

Redding Brigade Rosmalen wil alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors bedanken voor weer een succesvolle editie van jeugdweekend Rosmalen.

Tekst en foto’s : Wouter Scholten