Zo, de eerste dag van de Nijmeegse 4Daagse, de dag van Elst, ook wel “Blauwe Dinsdag” genoemd, zit er weer op.
De eerste deelnemers gingen vanmorgen tussen 4.00 – 4.30 uur voor hun 50 km van start, tussen 4.45 – 5.30 en 5.45 – 6.30 ging de 40 km, tussen 6.45 – 7.15 en 7.30 – 8.00 mocht de 30 km van start, allen vanaf de Wedren en de militairen tussen 4.30 – 6.00 voor hun 40 km vanaf het tijdelijke Kamp Heumensoord waar 6.500 militairen gelegerd zijn.

Al vroeg in de ochtend kwamen de wandelaars door het centrum van Elst en die gemeente steekt altijd veel energie en tijd in het evenement om er voor iedereen een groot feest van te maken.

Maar ook andere dorpen en steden zorgden zoals altijd ervoor dat de wandelaars feestelijk onthaalt werden, zoals Valburg – Arnhem – Huissen – Bemmel en Lent zijn plaatsen waar soms geen doorkomen aan is, maar de aanmoedigingen zijn voor de wandelaars weer een stimulans om de pas er weer flink in te zetten.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl