Psychiatrisch Ziekenhuis Coudewater is bijna 150 jaar lang een veilig onderkomen geweest voor velen die het nodig hadden, en velen hebben er gewerkt.

Als Rosmalenaar weet u ongetwijfeld dat landgoed Coudewater inmiddels is verkocht en er op termijn nieuwbouw wordt gepleegd.
Voordat dat zover is moeten er een aantal gebouwen gesloopt worden. (Overigens ligt de sloop inmiddels stil, Ros Radio houdt u op de hoogte!)

Een van die gebouwen is de Uythof / den Herdt. Een gebouw waar zowel bewoners als personeel van Coudewater toentertijd de meest fantastische feesten hebben gevierd. Met Carnaval elk jaar als hoogtepunt.

Ook een gebouw waar inmiddels nog enkele weken Danscentrum Rosmalen kan vertoeven, na hier vele jaren dansles te hebben gegeven, maar daar binnenkort noodgedwongen moet vertrekken. De sloophamer is aanstaande………..

Om een laatste document te maken van dit tot de verbeelding sprekend gebouw, laat uw Ros-verslaggever zich rondleiden door Paul Post en Dorthy Vos, de eigenaren van Danscentrum Rosmalen.

Paul gaat ons voor tot in de meest donkere krochten van de Uythof, en laat de geschiedenis van Danscentrum Rosmalen voorbij komen. Dorthy is straks in Windkracht 5 Directeur Danscentrum Rosmalen, maar eerst is er het pijnlijke afscheid van de Uythof……

Ros Radio is te beluisteren via Ziggo kanaal 43 en www.ros-radio.nl