Eindelijk is het dan zover. ‘s-Hertogenbosch gaat zijn eigen Stadsdichter krijgen! Op zaterdag 14 september is de eerste ronde, dan strijden 4 ijzersterke kandidaten voor deze eervolle titel! Bij de Bossche Brouwers aan de Vaart, aan de Tramkade.
Letterbekken (voor de lettere stad), is trots de verkiezing en introductie van de Stadsdichter voor haar rekening te nemen. Poëzie hoort bij een volwassen cultuurstad, dat is duidelijk. Een stad die de rafelrandjes steeds meer omarmt, verdient een Stadsdichter die de weg kent; In het uitgaansleven, de Tramkade, de festivals en in de politiek.
Op 14 september is het smullen geblazen voor zowel poëzieliefhebbers als voor uitgaanspubliek. Elke kandidaat-Stadsdichter, heeft met een collega-act uit een aangrenzende discipline een mini-voorstelling voorbereid van ca 20 minuten, die zij aan het publiek tonen. Een compleet avondvullend affiche voor elke smaak! Twee kandidaten plaatsen zich na de 1ste ronde voor de finale op zaterdag 30 november. De vier kandidaat-Stadsdichters zijn: Jeanine Hoedemakers, Doeko L. ,Marion Kerkhof, Friso Woudstra.
Kaarten & kaart soorten: ● Voorverkoop​: Tramkade 29 in Den Bosch.€ 10,- ● Aan de kassa​: € 12,50 ● We Are Public:​ GRATIS ● Quiet leden​: GRATIS ● Toegang na 23 uur ​is ook GRATIS.