Tegen 10.00 uur stonden 1100 kinderen met vele ouders en een heel peloton SJV’ers in spanning te wachten op het startsein van de voorzitter van de SJV, Michiel Houdijk.

Na het aftellen van 10 naar 0 stormden iedereen naar zijn/haar genummerde bouwplaats en was de KVW een feit.

Omdat de SJV 45 jaar bestaat kregen alle kinderen een mooie SJV rugzak.
Traditie is het al jaren dat de kinderen die deze week jarig zijn in de grote tent toegezongen worden door hun ‘bouwgroep’ en van de SJV een cadeautje in ontvangst mochten nemen en dit jaar waren 16 kinderen jarig en kregen de kinderen een plak cake en ranja

Dat de EHBO-ers een ploeg is die niet meer is weg te denken tijdens de KinderVakantieWeek bleek ook de eerste dag, want tegen 12.00 uur hadden zich al 52 slachtoffers gemeld met o.a. schaafwonden, een tik van een hamer op de vingers of een bijensteek.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl