Hoe druk en heel gezellig het kan zijn in de kleine radiostudio van ROS Radio in de Weidestraat werd gisteren, donderdag 22 augustus, nog eens bewezen toen Hans van Liempd, gitarist van The Shuffles, even terug ging in de geschiedenis onder het genot van koffie met gebak en natuurlijk mochten de bloemen niet ontbreken.

Het was in 1963 tijdens een afscheidsavond voor schoolverlaters op de Angelus Ulo waar Hans met Jos Janssens en Jack Hulshof mochten optreden en Albert Westelaken was als 13 jarige in de zaal aanwezig en hij vond de instrumentale muziek van Hans, Jos en Jack zo gaaf dat hij het podium op sprong en zie, het eerste optreden van wat uiteindelijk The Shuffles werden, was eigenlijk een feit.

Tijdens de 2 uur durende radio-uitzending met een feestelijk tintje, gepresenteerd door Bertie Roovers met Herman Hubers achter de knoppen, waren naast Hans van Liempt o.a. ook Joke Westelaken, Paul Foppele, Hans Sleutjens en Hennie Pennings aanwezig om mee terug te kijken en te praten over de succes jaren van The Shuffles.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl