Op zondag 1 september jl. trokken 12 geweerschutters van het St. Catharina – St. Joris gilde naar het NBFS (Brabantse kampioenschappen) geweertoernooi wat dit jaar gehouden werd in Udenhout.

Het werd een zeer succesvolle dag voor de schutters. Nadat het korps (een kwartet geweerschutters) in 2016 na 22 jaar weer eens NBFS kampioen werd hoefde ze nu niet zo lang op een vervolg te wachten. Het korps bestaande uit; André Colijn, Paul Heerkens, Sjan van Hirtum en Francois van Hirtum waren in een zinderende finale te sterk voor de korpsen uit Gemonde en Esch en mochten dus bij de prijsuitreiking het beruchte zilveren kruis en persoonlijke speldjes ophalen. Deze zelfde schutters vormden ook het kwartet voor het onderdeel Viertal-schieten. Met een knappe tweede plaats bevestigde ze dat dit kwartet de beste van de dag was.

Ook was er persoonlijk succes. Francois van Hirtum werd NBFS kampioen in het onderdeel Vrije-Hand. Hij werd begin dit jaar ook al NBFS kampioen bij de kruisboog. Een zeer succesvol jaar dus voor hem. Patricia Steenbakkers stond samen met Francois in de finale bij het vrije-hand schieten dus ook zij behaalde een knappe prestatie. Op het onderdeel opgelegd lukte het Gerion van Nuland net niet om het succes helemaal compleet te maken, zij werd tweede.

Het waren sowieso de vrouwen bij het Rosmalense gilde die de eer hoog hielden. Natascha Post werd ook nog eens knap zesde bij het onderdeel opgelegd en Sjan van Hirtum werd in de vrije wedstrijd ook nog eens knap vijfde.