Vooraf aan de presentatie van de ideeënbox door wethouder Huib van Olden,rende er een groep schoolkinderen uit Rosmalen het stadskantoor binnen. De renners van wielerteam Coersuiy uit ‘s-Hertogenbosch, hadden als eerste woensdagmiddag tijdens de La Vuelta-ideeënbox het eerste idee erin gestopt. ‘’Zij willen in het weekend van 15 en 16 augustus volgend jaar een wielerfestival organiseren, bestaande uit een criterium en een ploegentijdrit. En een dikke bandenrace voor de jeugd, staat al gepland voor na de start van de tweede etappe van de Ronde van Spanje vanuit Den Bosch op zaterdag 15 augustus 2020.

Tot verrassing van de wethouder, die daarna in gesprek ging met een aantal kinderen, natuurlijk over de La Vuelta. Verder hoopte hij dat de gemeente samen met de bevolking er een leuk feest van zullen maken rondom deze 2de etappe. Dus kom maar op met ideeën was zijn oproep.

De ideeënbox staat tot en met 1 november in de hal van het Stadskantoor aan de Wolvenhoek. Een plan indienen kan ook via de gezamenlijke projectwebsite lavueltaholanda.com