Rinie van Meurs, Rosmalenaar in hart en nieren, woont al jaren in Polen en zwerft decennia over de diverse ijsvlaktes op dees aardkloot.

Rinie is in de uitzending en zijn passie gaat de luisteraar zeker raken. Hij verzorgd bootreizen op de poolvlaktes en zoekt en vind daar ijsberen. Daarnaast houd hij met een scherp oog de veranderingen in de gaten die zich ook daar voordoen in het klimaat.

Rinie heeft een schitterend boek gemaakt met prachtige foto’s van zijn werkomgeving, de flora en fauna op, onder en boven de witte vlaktes.

En er zijn hele jonge mensen, zoals Mila Kersten, die met een hele volwassen houding in het leven staan. Assertief, positief en met nu al mooie verhalen. Vandaar dat Rosmalense Mila is uitgenodigd in de studio, en zendtijd heeft gekregen waar ze mee mag doen wat ze wil. Dat wordt een verrassing, en waarschijnlijk een hele mooie verrassing.

Luistert u van 13.00 tot 14.00 uur naar Thuis in Rosmalen.

www.ros-radio.nl | www.ros-tvkrant.nl