Het vakantie eiland Tenerife kun je op diverse manieren bezoeken, heerlijk genieten aan zee of deelnemen aan de vele excursies die worden georganiseerd.

De beschermde zone van Abades is de perfectie locatie om te snorkelen of te duiken, maar ook genieten van het authentieke Tenerife, het ontdekken van kleine dorpen en de ontmoeting met de lokale bevolking.

Genieten van de mooie architectuur en genieten van een heerlijke kop koffie in La Casona Del Teide of een wandeling door ‘Icod de los vinos’ en ontdek de bekende drakenboom en geniet van een heerlijke lunch in Garachico.

Ook een bezoek aan een wijndegustatie een in typisch Canarisch Bodega mag zeker niet ontbreken, of geconfronteerd worden met Santiago Del Teide, de plaats waar in 1909 de laatste vulkaanuitbarsting plaatsvond en aanschouw de grote hoeveelheid lava die over honderden meters er nog ligt en de bomen die in de top volop groeien, maar waarvan de onderste meters verbrand zijn door de hete lava.

Tekst en foto’s Ted van der Loo