Vanaf zaterdag 19 oktober was er in de Meent een tentoonstelling met voorwerpen uit de oorlog te zien en op zondag 20 oktober vond er een concert plaats van Nulands Gemengd Koor, harmonie Union, het C-manskoor en Just Between.

Op donderdag 22 oktober was er na de overdracht van het bevrijdingsvuur een oorlogswandeling waar groep 8 van de basisschool aan deelnam en om 18.30 was er een stille tocht vanaf de Meent naar het Monument vooraf gegaan door Het Gilde.

Na de kranslegging en toespraken van wethouder Huib van Olden en Gerard van Oers, voorzitter Oranjecomité, de vaandelgroet en twee minuten stilte, werden de namen van de Nulandse oorlogsslachtoffers voorgelezen door veteraan Alan van Aspert, gevolgd door het taptoesignaal en het Wilhelmus door Harmonie Union.

Nadat de naam van “Het bevrijdingsplantsoen” was onthuld, kon men de bevrijding gaan vieren en ging de harmonie met een feestelijke mars richting de Meent, waar de presentatie van het boek “Dorp in oorlogstijd” van Mike van Venrooij plaatsvond.

Zangeres Llio Evans uit Wales sloot de avond op waardige wijze af.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl