Bij het Oorlogsmonument in de Schoolstraat werd om 18.00 een herdenkingsceremonie gehouden, waarna de deelnemers, vooraf gegaan door 4 dochters van oorlogsveteraan Same Crane, via een erehaag van Het Gilde vertrokken voor een wandeling door het centrum van Rosmalen, terwijl om 18.30 uur in de Lambertuskerk een oecumenische dienst werd gehouden.

Bij ’t Vennehof trad een leerling van het Rodenborch-College op en bij Zorgcentrum Annenborch verzorgden Rosmalens Mannenkoor en koor All Women een optreden en bij het Oude Station werd even stil gestaan, waar de Heemkundekring een informatiepunt had met de maquette van het oude station, gemaakt door Rien van Hassel en de wandeling eindigde bij De Kentering waar Het Gilde weer een erehaag vormde.

In de theaterzaal waren optredens van Harmonie St.Cecilia, Koor Voluum, leerlingen van het Rodenborch-College en als speciale gast zangeres Llio Evans uit Wales.

In de Blauwe Zaal vond voor genodigden de première plaats van de documentaire/film “Vijf donkere jaren”, gerealiseerd door de Heemkundekring Rosmalen en werd het eerste exemplaar van het ‘Oorlogsdagboek’ uitgereikt door wethouder Roy Geers aan de schrijfster, mevrouw Rita Bijnen.

Tekst en foto’s: Ted van der Loo
Meerdere foto’s: www.thuisinhetnieuws.nl