ZANDHAZENDURP- Tijdens het 11-11 bal wat op zaterdag 9 november gehouden werd in Residentie De Kentering is Dirk Verbiesen (46) voor de tweede keer geïnstalleerd als Prins Dirk d,n Urste. Zijn broer Ton Verbiesen (45) werd wederom als zijn adjudant benoemd.

De feestavond ‘nieuwe stijl’ werd georganiseerd door de Rosmalense clubkes. Veel muziek en plezier zetten de toon tijdens de start van het 55e carnavalsjaar in Zandhazendurp. De verrassing was dan ook niet groot toen de nieuwe prins de heerser van vorig seizoen bleek te zijn. Prins Dirk d,n Urste en adjudant Ton zullen de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval ook dit jaar voor gaan in het vieren van 55 jaar Zandhazendurp.

44 jaar Jeugdraad van XI

Er is meer te vieren in het Blauw – witte Zandhazendurp. De Jeugdraad van XI bestaat 44 jaar en tijdens de jeugdraadsverkiezing die op zondag 10 november plaats vond werd Tim Kuijpers (10) van KC De Terp geïnstalleerd als Jeugdprins Tim d’n Tweede. Hij wordt bijgestaan door adjudant Daan, Daan Kitslaar (10) en ceremoniemeester Roel, Roel Kitslaar (11) beide van KC De Sprong. Samen met de jeugdraad van XI gaan ze er een geweldige carnaval van maken.

Nieuwe kleding

Met oprechte trots presenteerde Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Dirk d’n Urste, de dansmariekes en de jeugdraad van XI hun nieuwe kleding. De Stichting Vrienden van het Carnaval dankt alle sponsors die de kleding financieel mogelijk hebben gemaakt. De dansmariekespakken werden gemaakt door enkele Zandhazendurpse naaisters die veel vrije tijd hierin hebben gestoken, daarvoor hartelijk dank. Maar ook dankt de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval de vele sponsors, zonder hun had de jeugd hun nieuwe kleding die door slijtage hard aan vernieuwing toe was niet kunnen presenteren. www.zandhazendurp.nl www.facebook.com/zandhazendurp