De 1e plannen werden al in 2008 gepresenteerd. Maar er waren toen bezwaren, zoals minder parkeergelegenheid en beperkt uitzicht. Het nieuwe centrum moet namelijk op de parkeerplaatsen tussen de Rodenborchweg en de kerk komen, op een stuk grond die eigendom is van de parochie. Deze werd in 2005 aangewezen als gemeentelijk monument, waardoor het kerkbestuur bezwaar had omdat dit de mogelijkheden zou beperken. De bouw van een nieuw parochiecentrum zal namelijk betaald worden uit de verkoop van de pastorie.

De bezwarenprocedure duurde tot aan de Raad van State, en toen de bestuursrechter groen licht gaf, bleek het te moeilijk de pastorie te verkopen. Ook had het kerkbestuur het toen erg druk om te bepalen wat er met andere kerken in de omgeving moest gebeuren. Dus kwamen de plannen in 2012 op een laag pitje te staan.

Het zijn nu andere tijden en het bestuur denkt voor de pastorie een liefhebber te kunnen vinden. Ook zonder de verkoop, zal de financiering van de bouw mogelijk zijn.

Het nieuwe parochiecentrum zal wel kleiner worden: Het centrum krijgt geen kelder. Het krijgt 2 dienstwoningen en het zal het onderkomen worden voor de administratie en het secretariaat van dit deel van parochie H. Maria. Er komen ook spreekkamers en vergaderruimtes voor werkgroepen, lezingen/cursussen en jongerenwerk.

Het centrum moet een belangrijke rol gaan vervullen als ontmoetingsruimte voor de parochianen in Rosmalen.

De verwachting is dat het parochiecentrum op zijn vroegst medio 2021 klaar zal zijn.