Muziek en dementie

Op maandag 9 december a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Muziek heeft invloed op gedrag en stemming. Hoe maak je gebruik van de kracht van muziek in het dagelijks leven van een persoon met dementie?

Thema: Muziek helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers

Muziek maakt actief als je passief of moe bent. Of vrolijk als je verdrietig bent. Muziek ontspant als iemand onrustig is. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Muziek doet niet alleen iets met mensen met dementie, maar ook met de mantelzorgers. Muziektherapeute Leen Burger-Gelders zal als gastspreker vertellen hoe muziek ingezet kan worden in het dagelijks leven.

En u kunt deze avond ook zelf ervaren wat muziek met u doet. Want onder leiding van de muziektherapeute gaat u trommelen, bellen en shaken. Iedereen die wil, mag meedoen. Ze heeft veel praktische tips om thuis te gebruiken.

Op maandag 9 december bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café, Klokkenlaan 85. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 7451 (secretariaat).

Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.