Leerlingenraad Rodenborch-College in actie voor 3fm Serious Request

De leerlingenraad van het Rodenborch-College houdt komende week een loterij waarbij leerlingen een prijs, georganiseerd door een leraar kunnen winnen. Er is al een flinke lijst met aanbiedingen, zoals een Indische rijsttafel voor vier leerlingen, een fotoshoot van een docent of drie keer warme chocomel laten halen uit de lerarenkamer.

De opbrengst gaat naar de actie tegen mensenhandel van 3fm Serious Request. Kiki Ritmeijer, voorzitter van de leerlingenraad op het Rodenborch College: “Elke dag zijn er wereldwijd 25 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel: gedwongen prostitutie, slavernij en orgaanhandel. Mensenhandel is geen ver-van-mijn-bedshow. In Nederland krijgen twee meisjes per middelbare school te maken met loverboys. Mensenhandel moet stoppen.”

De verkoop van de loten à 1 euro per stuk vindt plaats op 16 en 18 december. De trekking zal plaatsvinden op 20 december. De loterij is exclusief voor leerlingen van het Rodenborch-College. Ouders, medewerkers, familie, vrienden en sympathisanten kunnen dus geen lot kopen, maar mogen uiteraard wel een bijdrage storten in de speciale Donatie box bij de receptie. Graag zelfs.

De cheque met de opbrengst van de loterij wordt op vrijdagmiddag 20 december in Rosmalen overhandigd aan de dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman van het Lifelineteam van 3fm Serious Request.