In Orthen wordt sinds 1977 elk jaar een inwoner benoemd tot Orthense Prominent. Deze titel wordt gegund aan iemand die een belangrijke rol heeft (vervuld) binnen de Orthense gemeenschap, in bijvoorbeeld het verenigingsleven, als vrijwilliger of hulpverlener.

De inwoners van Orthen mogen jaarlijks een kandidaat voordragen en de zittende prominenten selecteren en benoemen vervolgens een nieuwe prominent.

Dit jaar valt de eer te beurt aan FRANK PEETERS.

De redenen waarom de zittende Prominenten hem verkozen hebben tot Prominent van Orthen in 2020 zijn:
Omdat Frank, al sinds eind jaren negentig, toen de plannen ontstonden voor herstructurering van de wijk Orthen Links, zich samen met Stichting Orthen Links (STOL) ingezet heeft voor het verloop van de vernieuwing van de wijk.

Momenteel is hij penningmeester van deze stichting. Het resultaat mag er wezen: na afronding van fase 4 zullen er 100 nieuwe huurwoningen, 68 koopwoningen en 50 appartementen gerealiseerd zijn.

Daarnaast is Frank ook al jaren lid van het bestuur van OSC ’45, waar hij verschillende functies bekleedde, momenteel die van penningmeester.

In het dagelijks leven is Frank voorraadbeheerder van EHBO-materiaal bij MExT te Tilburg.

Frank Peeters wordt carnavalsmaandag 24 februari om 11.11 uur geïnstalleerd als Prominent van 2020 in het Nico Schuurmanshuis op het terrein van Fort Orthen aan de Ketsheuvel.

U bent van harte welkom.

Groeten uit Orthen,

Prominenten van Orthen