Ruim een maand geleden luidde Speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen de noodklok: er waren niet genoeg vrijwilligers om op 1 april open te gaan voor het nieuwe seizoen. Sindsdien stromen de aanmeldingen binnen.

Ruim een maand geleden deed de speeltuin op Facebook een oproep aan vrijwilligers. Toen meldde één iemand zich. Met de tien vrijwilligers die de speeltuin al had, was dit niet genoeg. ,,We gaan niet sommige dagen wel open en sommige dagen niet”, zei voorzitter Frank Ligthart een maand geleden. ,,Als we het doen, dan willen we dat goed doen.”

Bij ‘t Kwekkeltje kunnen kinderen gratis spelen, mede door de inzet van vrijwilligers. Alleen aan bezoekende scholen en kinderfeestjes vraagt de speeltuin een bijdrage.

23 vrijwilligers melden zich

Hoe anders hangt de vlag er een maand later bij. ,,Er hebben zich 23 vrijwilligers gemeld", vertelt Ligthart. ,,Dertien daarvan hebben we al in kunnen delen, bij de andere tien kijken we in welke vorm we het vrijwilligerswerk gieten.”

Het luiden van de noodklok leverde veel reacties op, zegt Ligthart. ,,Er waren mensen bij die zeiden: ‘Dit kun je niet maken, je gaat toch wel open?’ Daar zei ik dan weer op: ‘Nou, kom maar helpen dan!’.” Ligthart is in ieder geval blij dat ’t Kwekkeltje op 1 april ‘gewoon’ weer open kan: ,,Een hele zorg minder.”

Bron: BD