Een nieuw live-programma genaamd RosMusic is deze maand van start is gegaan op zondag tussen 14.00 en 15.00 uur. RosMusic werd in het verleden ook uitgezonden vanaf medio 1988 toen nog op Ros Radio en later via Boschtion.

Vaste presentatoren zijn Joep van der Plas, Frank Mortiers, Rene Holweg, Herman Hubers en sinds kort aangevuld met Paul Hazenberg en Theo Pennings in een roulatiesysteem.

Het mooie is dat elke ‘radioman’ zijn eigen invulling geeft aan het concept waarbij muziek natuurlijk wel de rode draad vormt. De platenkeuze en ‘het gesproken woord’ zullen de betreffende DJ al snel profileren. Een onderdeel is ‘het praatje bij het plaatje’ waarbij gasten worden uitgenodigd in de studio. Aan hen de vraag om een drietal nummers te noemen waar zij bijzondere herinneringen aan hebben. Die nummers gaan we vanzelfsprekend draaien en laten de man of vrouw vertellen welke herinneringen zij er aan hebben. Of dat vrolijke, humoristische of vervelende dingen zijn, daar laat ik de studiogast uiteraard helemaal vrij in.”

RosMusic wordt op 22 maart gepresenteerd door Theo Pennings. Te gast op die middag zijn Jan van Beekveld, Herman van Dinther en Rini Timmers.

Luisteren kan via Ziggo kanaal 43 of op www.ros-radio.nl tussen 14 en 15 uur !