Zes samenwerkende organisaties starten een Meldpunt Lokale Organisaties ’s-Hertogenbosch waar stichtingen, verenigingen en initiatieven hun zorgen, knelpunten en problemen als gevolg van de coronacrisis kunnen laten weten. Het initiatief is afkomstig van Jan de Rond van Mooi zo Goed zo en Vrijwilligersnetwerk Galant.

Voor het meldpunt en het daarmee samenhangend onderzoek werken ze samen met ’S-PORT, CultuurBosch, Goede Doelen ’s-Hertogenbosch en Erasmus Universiteit Rotterdam.

De maatregelen om het coronavirus in te dammen leggen ons dagelijks leven (bijna) stil. Veel stichtingen, verenigingen en initiatieven hebben hun deuren moeten sluiten en activiteiten zijn opgeschort. Het is onduidelijk wanneer het normale werk weer uitgevoerd kan gaan worden. Ook als de maatregelen versoepeld worden, kunnen de gevolgen van deze crisis nog lang voelbaar blijven.

Meldpunt bij Vrijwilligersnetwerk Galant
Via het Meldpunt Lokale Organisaties ’s-Hertogenbosch bij Vrijwilligersnetwerk Galant verzamelen de samenwerkende organisaties de knelpunten en uitdagingen waar organisaties nu en in de komende maanden mee te maken (gaan) krijgen. Door ze te inventariseren gaat een specifiek beeld ontstaan van de problemen en noden per sector. Verenigingen, stichtingen en initiatieven worden opgeroepen hun vragen te stellen, zorgen te delen en mee te doen aan het onderzoek dat via het meldpunt gestart wordt onder 1.100 organisaties.

Gemeenschapsleven
Juist in deze tijden zien we hoe belangrijk vrijwilligerswerk, zorg en welzijn zijn voor onze samenleving. De energie van 46.000 vrijwilligers en meer dan 1.500 organisaties in de gemeente ’s-Hertogenbosch is van onschatbare waarde voor de Bossche gemeenschap.

Het meldpunt is met ingang van dinsdag 21 april opengesteld en op werkdagen te bereiken via meldpunt@galant.nl en/of telefoon 073 – 615 62 50.