Gezangen rondom de Rozenkrans: spiritueel concert op Tweede Pinksterdag (1 juni 2020)

Van oudsher is het bidden van de Rozenkrans in de katholieke traditie een gebedsmeditatie die in de Mariamaand mei en Rozenkransmaand oktober wordt gepraktiseerd. De Rozenkrans werd en wordt echter ook “ingezet” voor zogenoemde intenties, bijvoorbeeld voor genezing van zieken of het winnen van een bepaalde strijd.

In gesprek met kapelaan Gideon kwamen Ien Bouwmans en Marie-Astrid Vermaas op het idee om iets muzikaals te doen voor coronapatiënten om hen en hun familie een hart onder de riem te steken. Beide musici verzorgen de muziek tijdens de online kerkdiensten in de Sint-Lambertuskerk en zijn werkzaam als zelfstandig muziekdocenten in en rond Rosmalen.

Samen met vocaal kwartet Nadenoen, verder bestaande uit Anne en Herman Heuvelmans, Hans Hoogers en Sjoerd de Jong, bieden zij u een gevarieerd a capella programma rondom de blijde en de glorievolle geheimen van de Rozenkrans met muziek uit de middeleeuwen tot en met hedendaagse composities.

Het concert begint om 15:00 uur in de Sint-Lambertuskerk in Rosmalen en zal via www.kerkdienstgemist.nl te volgen zijn. Uiteraard is het concert ook daarna nog online te bekijken en te beluisteren.

Voor meer info. www.ienbouwmans.com of www.thepianotouch.nl