Aan de zuidzijde van Het Hooghemaal, langs de Vlietdijk komen drie robuuste woonclusters. De bebouwing komt te staan in een enigszins ruige setting, met grasland, informele boomgroepen, water en riet. De woonclusters doen qua planopzet en materiaalgebruik denken aan de robuuste kloostercomplexen. Het klooster komt ten noorden van het huidige klooster Baptist. Het plan is in nauw overleg met de gemeente ‘s-Hertogenbosch tot stand gekomen en de Welstandscommissie heeft positief op het ontwerp gereageerd.

Volgens de visie van de gemeente ’s-Hertogenbosch komen er vier kloosters aan de Vlietdijk. Tot op heden is er één klooster gerealiseerd, namelijk klooster Baptist, maar binnenkort start Hendriks Bouw en Ontwikkeling in opdracht van Zayaz, met de realisatie van het tweede klooster.

Nieuwbouwplan

Het nieuw te bouwen klooster bestaat uit vier gebouwen met in totaal 90 appartementen. Twee gebouwen bestaan uit vier bouwlagen, een gebouw uit drie bouwlagen en aan de noordzijde van het complex komt een hoogte accent in de vorm van een gebouw met acht bouwlagen..

Er komen verschillende typen appartementen, maar alle appartementen krijgen twee slaapkamers en zijn ongeveer 70 m² groot. Het worden huurappartementen en Zayaz verzorgt de verhuur.

Op www.hendriksbouwenontwikkeling.nl/project/vlietdijk-rosmalen staat een uitgebreide toelichting over de opzet van het plan, ontwerpvisie van de architect en kun je de tekeningen en plattegronden bekijken.