De Gezonde Route Rosmalen (GGR) welke de afgelopen twee jaar werd georganiseerd, gaat het concept flink aanpassen. De GRR is indertijd gevormd voor en door professionals die actief zijn om mensen te helpen gezond en vitaal te leven. GRR is als stichting rechtspersoon geworden die de aandacht voor de beroepsgroep niet meer wil concentreren en beperken tot één open dag, maar wil spreiden door het hele jaar heen.

Paulien Bolwijn, zelf actief als voetreflextherapeut, is een van de ondernemers die actief is bij de verdere uitwerking van de nieuwe opzet. Paulien: “ We gaan ervanuit dat we ons allemaal gezond en fit willen voelen. Maar veel mensen lopen hierin nog weleens vast. De weg naar de oplossing kan soms een hele zoektocht zijn. Toch hoeft het dat niet te zijn want Rosmalen is rijk aan zelfstandige zorgprofessionals die een gezond en vitaal leven ondersteunen. Met de Gezonde Route willen wij de weg van klacht naar oplossing een stuk makkelijker maken.

Positieve gezondheid

Paulien: “Onze Stichting Gezonde Route Rosmalen is een platform dat bestaat uit tientallen ZZP-ers in Rosmalen die een eenmansbedrijf of -praktijk hebben op het gebied van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Denk hierbij aan massage, coaching, voeding, bewegen, energetische behandeling en (mantel)zorgondersteuning.

Mensgerichte benadering

Deze mensen zoeken ondersteuning bij hun klachten of hulp om ziekte en klachten vóór te zijn. Vaak heeft eerdere hulp geen voldoende oplossing geboden en zijn ze op zoek naar andere mogelijkheden. Wat hen in onze aanvullende/complementaire zorg aanspreekt is de mensgerichte benadering waarbij niet de klacht maar de hele mens centraal staat. De tijd en aandacht bij ieder contact wordt ervaren als een belangrijke meerwaarde, waarbij veerkracht, vitaliteit en de grip op het eigen leven zichtbaar worden.”