Na een zomer hard trainen werden zondag 30 augustus op het strandje, in en op het water in de Groote Wielen de clubkampioenschappen Ocean gehouden. Dit jaar namen 26 fanatieke lifesavers deel.

Na versoepeling van de Corona regels konden we ook weer gezamenlijk buiten trainen. Wekelijks waren onze jonge lifesavers fanatiek op maandag of dinsdag avond aan het trainen.

Ocean is de tak van de lifesaving sport waarbij lifesavers hun krachten meten op het strand en meer (of zee). Alle facetten van een lifesaver wordt met elkaar gemeten; snelheid, kracht en conditie in het water, op het strand, board en ski (een smalle kano die gemaakt is voor de branding in zee). Maar ook reactiesnelheid, kennis van het buitenwater, overzicht, inschattingsvermogen en natuurlijk lifesaving skills.

Om 10:00u klonk het eerste startsignaal op het strandje van De Groote Wielen. Waarna de lifesavers van Redding Brigade Rosmalen de strijd met elkaar aangingen op de volgende onderdelen; beachsprint, beach flags (soort stoelendans op het strand waarbij de lifesaver begint op zijn buik op het strand), board race, oceanman/woman (een zwaar onderdeel waarbij veel disciplines achter elkaar zijn geplakt tot 1 onderdeel, namelijk zwemmen, rennen, boarden en rennen) en run-swim-run (de naam van het onderdeel zegt het eigenlijk al, de sporters moeten dan rennen, zwemmen en rennen).

Gedurende de dag konden het publiek genieten van super spannende races met soms maar een neuslengte verschil bij de finish. Aan het einde van de dag konden we in iedere leeftijdscategorie de clubkampioen feliciteren met hun fel begeerde titel: Clubkampioen Ocean 2020. Het was een gezellige, sportieve dag, met zo nu en dan een fijne nazomer zon.

De Clubkampioenen Ocean van 2020 zijn:

D meisjes: C meisjes: B meisjes:
Maaike Hirink Sam Geurts van Kessel Indy van Pinxteren

D jongens: C Jongens: B jongens:
Lars Lemmens Dennis Oomen Daniël Scholten

Ook de prijzen van de ABM-ocean competitie zijn vandaag uitgereikt. De ABM-ocean competitie is een competitie die bestaat uit allemaal challenges die in de loop van het oceanseizoen zijn gehouden.

dames:

1e Irina van Helvoort

heren:

1e Daniël Scholten

Volgende week wordt door een aantal ABM sporters het Ocean seizoen afgesloten met een wedstrijd op zee in Noordwijk. Daarna kunnen we ons weer gaan focussen op de binnen wedstrijden.

Alle sporters hebben superhard gewerkt!! Van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten.

Natuurlijk wil de wedstrijdcommissie van Redding Brigade Rosmalen ook alle hulpen die voor en tijdens de clubkampioenschappen enthousiast hebben ingezet enorm bedanken.