Om te vieren dat wij 500 geveltuintjes hebben in onze gemeente organiseerden wij een geveltuintjeswedstrijd. We ontvingen ruim 50 inzendingen. Prachtige foto’s vaak voorzien van een korte toelichting over de meerwaarde in de straat en de glimlach die het bezorgt.

Een geveltuintje draagt niet alleen bij aan klimaatadaptatie en meer natuur in de stad, maar ook aan sociaal contact in de buurt. Zoals één van de deelnemers aan onze wedstrijd schreef: “Veel mensen reageren blij en enthousiast en het verbindt echt”.

De 3 winnaars krijgen van ons een cadeaubon van Stadstuinwinkel Oerwoud. We hebben bewust gekozen voor een lokale Bossche onderneming.

1e prijs: cadeaubon t.w.v. €100,- voor geveltuintje aan de Brede Haven

2e prijs: cadeaubon t.w.v. € 50,- voor geveltuintje in de Aartshertogenlaan

3e prijs: cadeaubon t.w.v. € 25,- voor vijf geveltuintjes op rij in de Jan Steenstraat

De geveltuin aan de Brede Haven heeft de eerste prijs gewonnen. Wethouder Mike van der Geld bracht een bezoek om de hoofdprijs te overhandigen. Deze geveltuin springt er voor de jury echt uit. Veel variantie, veel kleur, uitbundig, verschil in hoogte en de regenpijp benut.

De jury van de geveltuintjeswedstrijd bestond uit:

Inwoonster van ’s-Hertogenbosch en winnares van geveltuintjeswedstrijd 2015

Medewerker van Stadstuinwinkel Oerwoud, voorheen hovenier.

Flora en fauna specialist van gemeente ’s-Hertogenbosch

Zij beoordeelden de inzendingen op (bio)diversiteit planten/bloemen, begroeiing van de oppervlakte, kleurgebruik, creativiteit en straatbeeld.

Kijk voor slimme maatregelen op https://www.denbosch.nl/nl/duurzaam#Aandeslag