De Kemping op het Wilhelminaplein, een beachvolleybalveld aan de Noorderplas in de Maaspoort, de Spaanse strandvibes van Costa del Silo aan de Tramkade, een openluchttheater aan de Citadel, een wijkwandeling door de Graafse Wijk en een zee van picknickkleedjes verspreid door het Zuiderpark. Een greep uit de vele initiatieven die de afgelopen twee maanden onder de noemer De Bossche Zomer kriskras in de stad succesvol zijn ontplooid. Ook de activiteiten op het strand in De Groote Wielen te Rosmalen en het Vinkel Summer Vibes terras mochten niet in het rijtje van ontbreken. Begin juni werd begonnen met de voorbereidingen en het resultaat was dat de stad bruiste van de creatieve initiatieven. Gisteren eindige De Bossche Zomer, die naar meer smaakt.

Ruimte voor cultuur en sport

Daarnaast is er ruimte gegeven aan culturele partijen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Op die manier zijn initiatieven ontstaan zoals een kleinschalige vorm van Theaterfestival Boulevard – Afzender Boulevard – een speciale kindervoorstelling in een park, silent disco muziek- en theatervoorstellingen, een drive-in bioscoop bij een truckers café, cultuur-historische lezingen op een binnenplein in de binnenstad, lasergamen bij een fort buiten het centrum, operadiners op het voorplein van Het Noordbrabants Museum, een initiatief van het Internationaal Vocalisten Concours, etc.

De uitgebreide sportagenda gedurende de maanden juli en augustus was zo divers dat jong en oud een zomerlang in aanraking kon komen met de leukste initiatieven welke veelal gratis plaats vonden in de verschillende wijken en buurten. Van basketbal clinics tot beachvolleybal toernooien. Van yoga terwijl je supt tot een turn-, trampoline- & luchtkasteelinstuif.

Voor ieder wat wils

Ook is er een aantal grotere initiatieven ontstaan – ook dit zijn unieke samenwerkingen, zoals een restaurant in het grootste reuzenrad van Nederland, een openluchttheater in De Citadel en Het Zomertheater op de Pettelaarse Schans – een openluchttheater met 750 anderhalve meter proof-zitplaatsen voor grotere muzikale acts en de Bossche Kermis op het buitenterrein van de Brabanthallen.