Op 3 september 2020 vond in Kunstpodium T voor de 13e keer de uitreiking van de Jan Naaijkensprijs plaats. Kunstenares Melanie Maria werd uitgeroepen tot winnaar. Galeriehouder Pieter Dobbelsteen reikte de prijs uit. De Jan Naaijkensprijs wordt sinds 1980 door het Noordbrabants Genootschap uitgereikt aan een individu die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het culturele leven in Noord-Brabant. Sinds 2014 wordt hierbij samengewerkt met het Apprentice Master project van Kunstpodium T en wordt deze uitgereikt aan een van de apprentices.

Een onafhankelijke jury ging voorafgaand aan de opening van de expositie met de individuele kunstenaars in gesprek over hun werk en hun kunstpraktijk. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een solotentoonstelling bij TAC, Eindhoven.

De jury is over de streep getrokken door de professionaliteit, de volwassen houding en de gearticuleerde discussie met de winnaar. De jury heeft Melanie Maria unaniem aangewezen als winnaar van de Jan Naaijkensprijs 2020.

Het werk van alle kunstenaars is tot en met zondag 27 september te zien in de expositie ‘Season Highlights’ bij Kunstpodium T. De expositie is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.