Op zondag 20 september is de verplaatste voorronde van Kunstbende Noord Brabant! Deze editie is De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch het podium voor jong talent tussen 13 en 18 jaar uit de hele provincie. Op deze dag strijden deelnemers in de categorieën Dans-DJ -Film-Fashion-Muziek-Taal-Theater om een plekje op het Young Creators Festival in de Westergasfabriek, Amsterdam (7 & 8 november).

Anders dan andere jaren

Al 30 jaar lang worden jongeren uit heel Noord-Brabant door een groot publiek aangemoedigd tijdens onze voorronde. Een traditie waar deze editie voor het eerst mee gebroken gaat worden om de veiligheid rondom covid-19 te kunnen waarborgen. De voorronde van Kunstbende Noord-Brabant is een besloten evenement, waar een beperkt aantal genodigden fysiek aanwezig zijn. Tegelijkertijd kunnen meer mensen dan ooit de acts bekijken en aanmoedigen. De voorronde is namelijk live te volgen vanuit de luie stoel. Dit kan via onze website: www.kunstbende.nl/noord-brabant-live.

Kunstbende in het kort

Kunstbende is ontwikkelingstraject voor jonge makers van 13 tot en met 18 jaar. Centraal in het traject staat de landelijke wedstrijd. Elk jaar worden er in iedere provincie in Nederland voorrondes gehouden in acht categorieën: Dans, DJ, Expo. Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Per categorie wordt er één act door onze professionele jury geselecteerd die doorgaat naar het Young Creators Festival op 7 en 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam. De landelijke winnaars krijgen een mainstage als hoofdprijs. Zo mag de winnaar in de categorie Expo werk tentoonstellen in het Stedelijk Museum en krijgt de winnaar Theater een optreden op Oerol.