De voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Noord Jack Mikkers heeft vanochtend besloten een beperkt aantal ontheffingen te verlenen voor theaters, culturele centra en poppodia in deze regio. Dit betekent dat tot dinsdag 20 oktober het maximumaantal bezoekers wordt verruimd naar 250 bezoekers, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De theaterzaal van PERRON-3 komt daarmee op een maximumcapaciteit van 80 bezoekers.

Afgelopen donderdag zou De Bossche Komeedie haar première hebben van de voorstellingsreeks Blijve Lache. Door de aangescherpte RIVM-regels van vorige week is de reeks geannuleerd.

Met de ontheffing zou de voorstelling nu toch plaats kunnen vinden. De Bossche Komeedie en PERRON-3 achten het echter technisch en organisatorisch onmogelijk om de afgelaste voorstelling op deze korte termijn te hervatten. De reeks wordt daarom verplaatst naar 2021.

Ondanks het feit dat de ontheffing is afgegeven, de locatie geheel coronaproof is en de organisatie alles volgens de RIVM-richtlijnen op een verantwoorde manier kan laten plaatsvinden zijn De Bossche Komeedie en PERRON-3 ook tot dit besluit gekomen naar aanleiding van de vele reacties van trouwe bezoekers over de huidige ontwikkelingen van het COVID-19 virus.

Bezoekers die kaarten hebben gekocht worden persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe data zodra deze bekend zijn.

Meer informatie: https://www.debosschekomeedie.nl