Personal coach Moustafa Makhlouf is de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2020. Deze prijs is voor de organisatie of persoon die zich buitengewoon inzet voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en/of gebruiksvriendelijkheid. Vooral voor mensen met een fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperking. De winnaar ontving de prijs tijdens de Week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober.

Begin deze week werd bekend wie de drie genomineerden van 2020 zijn:

Kringloopwinkel Gemini in Rosmalen

BAS Uitzendbureau in ’s-Hertogenbosch

Personal coach Moustafa Makhlouf uit ’s-Hertogenbosch

Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn en ontving hij het goede nieuws en de prijs persoonlijk van wethouder Ufuk Kâhya en kreeg de wisseltrofee “Haantje de Voorste” en een cheque ter waarde van € 3.000,-.

Personal coach Moustafa traint vol enthousiasme mensen met een beperking. Moustafa probeert echt te begrijpen hoe het is om een beperking te hebben. Met zijn inlevingsvermogen helpt hij mensen met een beperking om ook te trainen. Dit doen ze in een reguliere sportschool. Waardoor er contact is met andere sporters. Sporten met een beperking wordt zo normaal. En het wordt zichtbaar wat mensen met een beperking juist wél kunnen. Dat is waarom de jury Moustafa tot winnaar heeft gekozen.

Bijzondere vermelding

Sherina de Jong krijgt postuum een bijzondere vermelding. Sherina was lichtverstandelijk beperkt en woonde bij Cello. Zij kwam op voor iedereen met een beperking door het gesprek aan te gaan met anderen. Sherina zei altijd: “Wij zijn allemaal verschillend, maar wij willen wél gelijkwaardig behandeld worden.” Dit jaar is zij helaas op 25 jarige leeftijd overleden.