Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan brengt de Stichting Heempark ’s-Hertogenbosch een jubileumboek uit. Het is een kleurrijk uitgevoerd fotoboek geworden met hoogwaardige afbeeldingen. Alle foto’s zijn genomen in het Heempark door Tineke van Wegberg, een van de vrijwilligers. In het prachtige naslagwerk (30 x 30 cm, harde kaft) zijn afbeeldingen te zien van de flora, fauna en activiteiten in het park. Het jubileumboek is ook uitermate geschikt als geschenk en kost € 10,00. Het is te bestellen door een E-mail te sturen naar secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl.

Meer informatie is te vinden op de website, www.heempark-s-hertogenbosch.nl en op Facebook, @Heempark Den Bosch-Zuid.

Op woensdag 4 november zal het jubileumboek om 15.00 uur overhandigd worden aan de burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch, de heer J.M.L.N. Mikkers. Dit zal plaatsvinden in het Heempark.

Het Heempark ligt aan de Zuiderplas, achter het Sint-Janslyceum en is bereikbaar via een voetbrug over de Pettelaarse Vaartgraaf. Het heeft een oppervlakte van ruim 2 ha en is dagelijks geopend en vrij toegankelijk. Het ‘heem’ van heempark staat voor inheems. Een heempark bevat wildeplantengemeenschappen die van nature in Brabant kunnen voorkomen. Bloemenweiden , vijver en heideheuvel worden door boomranden omzoomd. De gemeente is eigenaar van het park, maar het onderhoud wordt door de vrijwilligers van de Stichting verricht. Rondleidingen worden in het voor- en najaar georganiseerd, maar ook incidenteel op verzoek.

Tineke van Wegberg is naast fotograaf ook grafisch ontwerper wat goed te zien is in de uitvoering van het boek. De indeling is evenwichtig en gebaseerd op de vier jaargetijden met oog voor detail. Het boek is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de gemeente ’s-Hertogenbosch.