Bijna een jaar geleden kreeg Willy Wartenberg tijdens het sporten met Black Eagles in de Hazelaar in Rosmalen een hartstilstand.
Dankzij snelle reanimatie en inzet van een daar aanwezige AED door zijn sportvrienden gaat het nu weer goed met hem. Hij werkt weer 4 dagen per week, 7 uur per dag, en sport ook weer.

De geslaagde reanimatie van Willy was reden voor zijn collega’s bij Van Lanschot Kempen om te onderzoeken of met financiële steun van hun werkgever een AED in een buitenkast in Rosmalen gerealiseerd kan worden. Van Lanschot Kempen heeft hier positief op gereageerd; zij wil graag bijdragen aan een hartveilige gemeente ’s-Hertogenbosch.

De stichting HartVeilig Den Bosch ijvert voor een dekkend stelsel van beschikbare AED’s én voor een voldoende aantal inzetbare en getrainde burgerhulpverleners. Binnenkort wordt de 200ste AED in de openbare ruimte geïnstalleerd. Deze AED komt te hangen in Rosmalen aan de woning Bruggen 46 in Rosmalen. Alle 200 AED’s zijn aangemeld bij Hartslagnu.

Al bijna 35 jaar zijn Adri en Corrie de Munnik de drijvende krachten achter de cursussen voor reanimatie en AED-bediener. Duizenden burgerhulpverleners zijn en worden door hun inzet opgeleid en jaarlijks getraind. Corrie en Adri willen gaan stoppen. Dat betekent dat de stichting Hartveilig Den Bosch dringend op zoek is naar opvolgers om dit belangrijke werk te kunnen blijven voortzetten.

De inwerkingsstelling van de AED vindt met een korte feestelijke bijeenkomst plaats op 13 november om 16.00 uur, De Bruggen 46, Rosmalen. De voorzitter van de Stichting HartVeilig Den Bosch, cardioloog Ton van der Kraaij en Willy Wartenberg plaatsen dan de AED in de kast.