Nederland wordt aardgasvrij in 2050. Iedereen die gebruik maakt van aardgas, kan er nu alvast rekening mee houden dat de komende 30 jaar alle woningen van het aardgas af gaan. Daar bereiden we ons in ’s-Hertogenbosch ook op voor. Net als andere gemeenten moeten we uiterlijk in 2021 de route naar een aardgasvrije omgeving in beeld hebben.

Daarom zijn we bezig met een ‘Transitievisie Warmte’. Hierin geven we per buurt aan wat de beste alternatieven zijn voor aardgas. De gemeenteraad stelt de visie vast. Waarschijnlijk is dat in juli 2021. Met deze visie kunnen bewoners en ondernemers zich beter voorbereiden op een toekomst zonder aardgas. Bij een verbouwing is het bijvoorbeeld goed om te weten of er plannen zijn voor een warmtenet. Dan kan de woningeigenaar daar rekening mee houden.

Een groot deel van de huizen in ’s-Hertogenbosch is in handen van particulieren. Vandaar dat we in de technische keuzes en volgorde van de buurten rekening houden met wat er leeft in de buurt. In een buurt waar veel bewoners al actief zijn met duurzaamheid kunnen we waarschijnlijk een betere start maken dan in buurten waar dat niet zo is.

Op dinsdagavond 15 december organiseren we een brede informatieavond voor iedereen die meer wil weten over de Transitievisie Warmte. Hoe ziet het proces er precies uit? Welke technieken gaan we onderzoeken? Hoe wordt de input van bewoners en bedrijven meegenomen? Deze en andere vragen zullen wij beantwoorden.

De bijeenkomst vindt plaats via Teams. We starten om 19.30 uur. U kunt zich nu alvast aanmelden via een contactformulier. U krijgt dan een week van tevoren de agenda en een link waarmee u op 15 december kunt meedoen.