Vandaag is het zover. De aannemer rondt vlak voor kerst de laatste werkzaamheden af in de Sportlaan. Fietsers, voetgangers en auto’s kunnen inmiddels gebruik maken van de nieuwe straat. Op 28 september dit jaar zijn we gestart met het opnieuw inrichten van de openbare ruimte. Het gaat om het deel tussen de Parkweg en de Martinus Nijhofflaan.

De bestrating is vernieuwd, de rijbaan en het trottoir liggen er weer netjes bij. Maar niet alleen het nieuwe jasje zorgt voor een prettige leefomgeving. De rijbaan is versmald en we hebben twee verkeersdrempels aangelegd. Hiermee remmen we de snelheid van het verkeer af. Parkeren gebeurt voortaan in parkeervakken in plaats van op de straat. Ook zijn de verhoogde zijstraten verlaagd. Dit maakt het kruispunt gelijkwaardig. Het verkeer van rechts heeft dan voorrang.

Ook is het groen in de straat verbeterd en qua oppervlakte vergroot. Stenen maakten plaats voor groen. Ongeveer 28 bomen zijn verwijderd omdat ze in slechte conditie waren. Daarvoor in de plaats planten we in januari volgend jaar 38 nieuwe bomen terug. Niet allemaal dezelfde bomen, maar juist een variatie. Dit vergroot de biodiversiteit in het gebied. Dat is goed voor mens en natuur. We planten onder andere de zoete kers, iep, zwarte tupeloboom, witte eik, gewone beuk en de drietandesdoorn.