Jonge zwerfafvalraper thuis verrast door Nederland Schoon

De 4,5-jarige Jens Janssen uit Rosmalen is vandaag thuis verrast door Nederland Schoon met een taart en pakket aan opschoonmaterialen. Dit omdat hij het 7.500ste schoongebied in Nederland heeft aangemaakt. De ouders van Jens leren hem om zijn eigen afval in de afvalbak te gooien en dat vindt de kleuter zo belangrijk dat hij samen met zijn ouders een eigen schoongebied heeft aangemaakt. Zo houdt de jonge zwerfafvalraper voortaan zijn eigen straat zwerfafvalvrij. De ouders van Jens hopen een voorbeeld te vormen voor andere ouders met (jonge) kinderen.

Zelf een schoongebied aanmaken kan via: www.supportervanschoon.nl.

Helene van Zutphen van Nederland Schoon: “Hij laat zien dat zelfs de allerkleinsten zich bewust kunnen zijn van het belang van een schone omgeving”. Wij roepen jong én oud op om ook een schoongebied aan te maken of een opschoonactie aan te maken voor de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart. Samen maken we Nederland zwerfafvalvrij.

Over Nederland Schoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Nederland Schoon werkt daarom al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Nederland Schoon is tevens initiatiefnemer van de Landelijke Opschoondag.