Carnaval 2021 werd helaas afgeblazen vanwege de Corona-maatregelen. De actiegroep tegen racisme “Den Bosch Kan Het” liet toch van zich horen met een voorlichtingscampagne waarin zij uitlegt waarom kostuums die culturen uitbeelden kwetsend zijn. Je verkleden als Indiaan (of liever gezegd: oorspronkelijke bewoner van Amerika) of als Chinees versimpelt deze groepen tot stereotypen en maakt hen belachelijk. Vanuit onder andere Rosmalen werd hier stevig tegen geageerd. Een van de leden van de anti-racismegroep kwam dan ook graag naar de studio om nadere uitleg te geven over de groep zelf, wat de actievoerders beweegt en hoe het dan precies zit met bijvoorbeeld die hoofdtooien. Het belooft een interessante uitzending te worden, waarin u nader kennis kunt maken met “Den Bosch Kan Het”.

Techniek: Herman Hubers | Presentatie: Hans Breuer

Thuis in Rosmalen wordt uitgezonden op 21 maart op Ros Radio van 13.00 tot 14.00 uur.

Luisteren op www.ros-radio.nl | Ziggo 43 | www.ros-tvkrant.nl | Trined 532