Hadden we vorige week een warmterecord, nu een laag sneeuw. Je zou niet zeggen dat de lente al is begonnen en ik heb al eens meer gezegd ik ben een mooiweer fotograaf. Die kou en sneeuw das niks voor mij, zeker als je op de fiets foto’s wil maken net als collega Henk van Esch die er elke dag op uit trekt om zijn plaatjes te schieten ( zie zijn reportage bij de golfbaan).

Toch ben ik tussen al die sneeuw en regen er af en toe op uit geweest want ook op landgoed Coudewater gaat het opruimen van al dat puin gewoon door. Hoewel er een berg achterblijft voor de nog aan te leggen wegen en paden als onderslag. Ook hebben we op de plaats van het voormalige hoofdkantoor nu een mooie vijver en ongetwijfeld zal ook die nog gedempt gaan worden. En dat houd in dat de sloopwerken (eindelijk) tot een einde zijn gekomen en er vanaf nu kan gaan beginnen met al die mooie plannen die er zijn uit te werken.

Maar daar komt binnen kort meer informatie over van de aannemer Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling. Beide hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken samen aan de uitwerking van het Landgoed Coudewater, de bestaande (monumentale) gebouwen en circa 400 woningen.

Tekst en foto’s : Herman Hubers