Vanwege zijn vele verdiensten als vrijwilliger op Annenborch kwam dinsdag 26 april om 8.50 uur burgemeester Jack Mikkers naar Rosmalen om Bert te benoemen in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn opvallende prestaties en werkzaamheden bij Annenborch.
Terwijl buiten familie, vrienden en kennissen stonden te wachten, werd Bert naar buiten gelokt door zijn kleindochter, om vervolgens door de burgemeester te worden toegesproken, die ook vertelde dat de onderscheiding woensdag zal worden overhandigd.

Sinds eind jaren tachtig is Bert o.a. vrijwilliger, huismeester, klusjesman, “koster”, boodschappenjongen voor de bewoners en verzorger van hun financiële administratie, bezorger van warme maaltijden aan huis en het verlenen van hand- en spandiensten, dat zijn de meest voorkomende activiteiten voor zorgcentrum Annenborch en haar bewoners.

Tekst en foto’s Ted van der Loo