Op de Vlietdijk is bouwbedrijf Hendriks begonnen met het nieuw te bouwen klooster dat bestaat uit vier gebouwen met in totaal 90 appartementen. Twee gebouwen bestaan uit vier bouwlagen, een gebouw uit drie bouwlagen en aan de noordzijde van het complex komt een hoogte accent in de vorm van een gebouw met acht bouwlagen. Er komen verschillende typen appartementen, maar alle appartementen krijgen twee slaapkamers en zijn ongeveer 70 m² groot. Dit worden huurappartementen die door Zayaz van hen worden gekocht.

De vier blokken liggen verhoogd op een terp met parkeergelegenheid op het binnenhof. Het complex is duurzaam ontworpen, met een hoogwaardige installatie en een laag energieverbruik voor de appartementen. Het klooster komt ten noorden van het huidige klooster Baptist.

Fotograaf Henk Hubers ging een kijkje nemen