De volgende 5 personen uit Rosmalen hebben op 26 april van burgemeester Jack Mikkers persoonlijk de aankondiging gekregen dat ze allen zijn benoemd tot : Lid in de Orde van Oranje-Nassau en tevens kregen ze de mededeling dat op 28 of 29 april het lintje door hem ook persoonlijk werd bezorgd.

Bert van Lokven (77) is vrijwilliger op Annenborch en maakt zich op diverse fronten zeer verdienstelijk al vanaf de jaren ‘80.
Hij ondersteunt de heilige mis en helpt bewoners met hun klusjes, de administratie en boodschappen en de financiën.

Mevr.Koos van de Ven (82) is vrijwilliger bij de Pastorale Eenheid H.Maria en H.Johannes en is coördinator en penningmeester van het gelegenheidskoor in de Lambertuskerk en Laurentiuskerk.

Maurits van Hooren (74) is voorzitter van Zaalvoetbal Rosmalen, penningmeester bij tafeltennisvereniging PJS en voorzitter van de stichting Contactgroep Gepensioneerden Essent Brabant, regio ‘s-Hertogenbosch en lid van het hoofdbestuur van deze stichting in Brabant.

Cor Houdijk (67) is sinds 1992 als vrijwilliger bestuurlijk actief bij de voetbalvereniging TGG en is bekend van het jaarlijkse Bossche zaalvoetbaltoernooi, ere voorzitter van TGG en oprichter en begeleider van het G-elftal.

Hans Wiggers (60) is penningmeester van de Stichting Taptoe ’s-Hertogenbosch en was 27 jaar penningmeester van de Bossche Drumfanfare Amantius.

Tekst en foto’s Ted van der Loo