De heer Nico Groenendijk (35 jaar) uit ’s-Hertogenbosch ontving uit handen van burgemeester Mikkers op maandag 31 mei jl. de bronzen penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding der Drenkelingen.

De heer Groenendijk ontving de penning met bijbehorende oorkonde, omdat hij levensreddend handelde, nadat hij in november 2020 betrokken was geraakt bij een auto-ongeval. Daarbij raakte een andere auto te water. De heer Groenendijk aarzelde daarbij geen moment, sprong in het water en bevrijdde de passagier uit zijn benarde situatie.

Waardering

De Koninklijke Maatschappij tot Redding der Drenkelingen stelt zich sinds haar oprichting in 1767 o.a. ten doel personen te eren, die anderen van een niet fatale verdrinking hebben gered. Zij doet dat door het toekennen van bronzen, zilveren of gouden onderscheidingen, vergezeld van een getuigschrift, een oorkonde of waarderend schrijven. De bronzen penning wordt toegekend bij de inspanning waaraan voor een belangrijk deel de redding te danken is.