(Heemkundekring Rosmalen/Ons Rosmalen)

Door: Ronald van Grinsven & Antoinette van Grinsven – Raijmakers

Vandaag gaan we terug in de jaren 60. Een tijdsbeeld met schaatsende kinderen, iets wat je nu niet meer veel ziet gezien de winters toch minder streng zijn. Dit beeld geeft je mooi details uit ons durpke. De foto is genomen in Hintham.

De schaatsende kinderen zijn aan het schaatsen net op de hoek van de Jan Heijmanslaan en de Biechten. Deze stond er zo te zien nog niet, maar het houten gebouw rechts lijkt een soort werkloods. In de verte zie je nog net een glimp van het winkelcentrum die er nog niet lang staat, want je kijkt er nog door. Nu staat er een cafetaria voor.

De flats zijn waarschijnlijk ook net opgeleverd en is nu de Jan Heijmanslaan. De gave truck reclame van de Spar met een oud logo geeft dit beeld nog meer een nostalgisch tintje. Het beeld op kleuren dia geschoten geeft de plaat een mooie, en heerlijke retro look. De kinderen gebruiken waarschijnlijk ondergelopen bouwgrond, om hun kunsten te oefenen op het gladde ijs… Met hun sierlijke kunstschaatsen in een mooi winters zonnetje, misschien wel dromend over het beroemd worden, net als Sjoukje Dijkstra.