Wij zijn als Stichting Voedselbos Woest bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een voedselbos in Rosmalen. Naar verwachting start de aanleg van de eerste beplanting in het najaar 2021.

Kort gezegd is een voedselbos een vorm van natuur inclusieve landbouw: het is een bio-divers bos met vaste planten, struiken en bomen waar zowel mens als dier voedsel kunnen vinden. Daarnaast zal het een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten en educatie kan worden gegeven over de natuur. Zo kan jong en oud zelf zien, proeven en ervaren dat dit óók een manier is om je voedsel te verbouwen en waarbij het ecosysteem weer in balans is. Een voormalig weiland, met een oppervlakte van ca 2 hectare, zal worden beplant met onder andere fruit- en notenbomen, bessenstruiken en eetbare kruiden die voedsel opleveren voor dier en mens.

Samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch creëert Stichting Voedselbos Woest een

voedselbos in het kanaalpark. Vlakbij de wijk De Lanen in de Groote Wielen aan de Bankade.

Het aanleggen van een voedselbos kost veel geld en tijd en daarom vragen wij u om Voedselbos Woest een handje te helpen. Hierdoor kunt u op termijn ook nog letterlijk de vruchten ervan plukken! Doneer dan een struik, boom of een vrij te kiezen bedrag via onze Crowdfundingsactie.

Hartelijke groet en bij voorbaat dank voor uw gulle gave,

Namens Stichting Voedselbos Woest:

Annemarie Hendriksen, Annette Hietbrink, Annette Prinsen, Peter Lammers, Martijn van Riet en Mirjam van Huizen

Info | https://www.voedselboswoest.nl

Donatie kan plaatsvinden via: www.crowdfundingvoornatuur.nl/voedselboswoest