(Heemkundekring Rosmalen/Ons Rosmalen)

Door: Ronald van Grinsven & Antoinette van Grinsven – Raijmakers

De krant 31-08-1979, Een grote brand in Rosmalen de ouderen onder ons zullen dit zich wellicht nog herinneren, de krant was destijds meestal een dag later met nieuws, tja toen ging het nog per "postduif", dus ik vermoed dat de brand heeft plaats gevonden op de 30ste. Zo te zien een mooie dag eind augustus. De brandweer hoefde niet van ver te komen, brandweerkazerne stond toen nog om de hoek. Zover ik weet betrof het toen de Gruma supermarkt en garage Hooijmans die door de brand werden vernield. De gitzwarte rookpluim lijkt nog net door de Lambertustoren naar de andere kant te worden geblazen, al met al een zeer interessant schouwspel want men staat er aandacht naar te kijken. Het betrof destijds een grote materiële schade, van slachtoffers is mijn niks bekend.