(Heemkundekring Rosmalen/Ons Rosmalen)

Door: Ronald van Grinsven & Antoinette van Grinsven – Raijmakers

Vandaag kwam ik toch wel een hele leuke foto tegen. Genomen ergens in 1992, op d’n ouwe Hoef. Onze ouwe Sportpark de Hoef heeft veel gezien, en meegemaakt zelfs voetballers die WK’s hebben gespeeld betraden zijn Rosmolles gras. Toen ik deze foto zag moest ik meteen aan mijn voetbal plaatjes albums denken, die nog altijd gekoesterd in mijn kast liggen.

Ik herkende de oud voetballers in oranje bijna allemaal, deze bekende en minder bekende namen. Staan schijnbaar nog altijd diep in mijn geheugen gegrift. Wie kent ze nog? René v.d. Kerkhof, Peter Boeve, Wim Meulensteen, Peter Houtman, Bennie Wijnstekers, René v.d. Gijp, Huub Stevens. Grote spelers in hun tijd. Wat een eer voor onze jongens van OJC om tegen hun te spelen.

Voetbal de sport van het volk, wat droomde ik als kind om Cruijff te zijn, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Maar de herinneringen blijven. Ergens in mijn oor hoor ik nog vaag ons "tante" Claartje juichen, 1974 Nederland scoorde als kleine jongen al op bed, wist dat Nederland scoorde en "tante" Claartje liet me mee genieten.

Mijn liefde voor het voetbal was geboren, mijn eerste tenue, afgedankte te grote voetbalschoenen, shirt en broek die vele malen te groot waren gekregen van mijn neef in de kleuren van FC Bokhoven. Oh wat was ik trots 6 jaar oud. Voetbal spanning, emotie voor velen. Maar niks kon op tegen het Rosmolles gras van de ouwe "Hoef" voor mijn een lange tijd het Nou Camp van de lage landen.