Nu iedereen boven de 18 een uitnodiging heeft gekregen voor een vaccinatie, gaat het vaccineren een nieuwe fase in. Naast het vaccineren in grootschalige vaccinatielocaties zet GGD Hart voor Brabant sinds vorige week in op een wijkgerichte aanpak. Dit gebeurt met name in de wijken waar het aantal mensen dat gevaccineerd wat lager is dan gemiddeld. Dit is het geval in de wijken Hambaken, Edelstenenbuurt, Muziekinstrumentenbuurt en Sprookjesbuurt. Om de drempel te verlagen kunnen inwoners in hun eigen omgeving een prik halen.

Prikken zonder afspraak in de Brede Bossche School

Inwoners uit de wijken die een prik willen, kunnen op woensdag 14 juli tussen 09.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak terecht in de Brede Bossche School Hambaken aan het Wielsem 1 in Den Bosch. Belangrijk is dat mensen die gevaccineerd willen worden ook een legitimatiebewijs meenemen zoals een paspoort of rijbewijs. Ook kinderen vanaf 12 jaar kunnen hier terecht voor een prik met Pfizer. Ter plekke wordt er een afspraak gemaakt voor een tweede prik met Pfizer in de Brabanthallen.

Inloopmiddag voor vragen

Voor inwoners met zorgen, twijfels of vragen over de vaccinaties is er een inloopmiddag in Buurthuis de Noorderpoort aan het Wielsem 21 in Den Bosch. Op maandag 12 juli tussen 14.00 uur en 16.00 zijn er GGD-medewerkers en een huisarts van Gezondheidscentrum Noord aanwezig. Bij hen kunnen inwoners terecht voor het beantwoorden van al hun vragen.

Informatiebijeenkomst voor inwoners met Somalische afkomst

Daarnaast wordt er op zaterdag 17 juli van 10.00 uur tot 13.00 uur in de Brede Bossche School Boschveld een informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners met een Somalische afkomst. Ook tijdens deze bijeenkomst kunnen vragen gesteld worden over de vaccinaties.

Op initiatief van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt er ook bij de Arrahma Moskee aan de Vogelstraat gevaccineerd. Dit wordt georganiseerd op vrijdag 23 juli tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Een week eerder, op vrijdag 16 juli, wordt er voorafgaand aan het vrijdaggebed informatie gegeven over vaccinaties door een IC-arts van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Na het vrijdaggebed is er ruimte voor het stellen van vragen aan medewerkers van de GGD Hart voor Brabant en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Bij de moskee wordt gevaccineerd met Pfizer. Een tweede prik is dus nodig. Hiervoor wordt ter plekke een afspraak gemaakt bij de Brabanthallen.