De hevige regenval in onder andere het zuiden van Limburg leidt tot hoge waterstanden in de Maas. We weten nog niet precies wanneer de Maas bij ’s-Hertogenbosch de hoogste stand bereikt. Naar verwachting is dat ergens tussen zondagavond en dinsdagochtend. Waterschap Aa en Maas houdt de situatie nauwlettend in de gaten en geeft aan dat het water hier niet tot grote problemen zal leiden. Onder meer omdat het de komende dagen in onze regio droog blijft.

Verschillende voorzorgsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast is, hebben we wel verschillende maatregelen genomen. Zo zijn donderdagmiddag schotten geplaatst bij brasserie Het Bolwerk aan de Sint Janssingel. De horeca aan de steiger van de Binnenhaven is gewaarschuwd, zodat deze tijdig het terras kan binnenhalen. Ook is het pontje De Moerasdraak tussen het Bossche Broek en het Vughtereiland tijdelijk uit de vaart genomen.

Recreëren aan de Maas

Hoewel het de komende dagen mooi weer wordt, roepen wij mensen nadrukkelijk op om niet bij de Maas te recreëren. Zwemmen in de Maas is deze dagen levensgevaarlijk. Er drijft veel troep in het water en er staat een sterke stroming. Daarbij vragen we ook om niet naar de Maas te gaan om te kijken.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven, houd dan de websites en social media van Rijkswaterstaat en waterschap Aa en Maas in de gaten.