Nadat ik met mijn vrouw en de kinderen gister een rondje over de dijk gelopen had en gezien hadden dat het hier allemaal wel mee viel ben ik vandaag met mijn schoonzusje een rondje wezen fietsen.
eerst langs het haventje van Hedel waar een auto tot aan zijn buik in het water stond (helaas geen foto van), de eigenaar is nergens te vinden en zal dus natte voeten krijgen als hij of zei zijn of haar auto open maakt.
Daarna naar de brug bij Hedel waar duidelijk te zien was dat de maas flink breder was geworden.

Daarna de dijk rond waar het duidelijk werd dat het water toch echt een flink stuk hoger was geworden.
Op de dijk kwamen wij dijkbewaking tegen, deze vertelde ons dat het allemaal hartstikke goed ging en dat de verwachting is dat er nog 20 tot 30 cm water bij gaat komen, het water blijft dus ruim onder de dijk staan, niemand zal natte voeten gaan krijgen.

Morgen zal ik nogmaals een rondje gaan doen om te kijken hoe het er dan voor staat.

Tekst en foto’s: Jürgen van Bakel